My photo
Papar, Sabah, Malaysia
Daughter to a lovely parents. A sister/friend/teacher-to-be. Akim's Ucuk.

Monday, December 17, 2012

I Want To be One Of Them...

"I want to be one of them... Is it difficult to understand?"

Christmas is coming. Everyone around me is counting days to Christmas Eve or what-so-ever it is..

How about me? Yes. Before. I was. Like everyone else. But, there is a saying...

"People change." 

And they do. So do me. Well... There are some parts of me that I decided to keep it same. Remain unchanged, or they would never.
(what am I talking about..? fhewwww)

Well... My family and I, had return to our hometown. Where we all belongs. This is the new beginning for us. And as for me, its a big challenge that I would have to face with. In seconds, dush! Everything, changed!

I see things so differently now. People surrounds me, are different. Way too different from me. From the way we sees the world, and most of everything in it. Ohh! No probs! This is how He shows He loves me. Despite my hardships, my faith and believe have now become stronger. Deep inside me, with all Praises to Him... It haven't changed. Not at all.

Most of the time, I spent my day wondering how life would be if Im one of them. At that moment, tears falls down. I felt something... Emptiness. That should explains it. The fear, lost, miss, everything! 

Ohh. How I wish to be one of them...

If and only if Im one of them, I will be a better human. The emptiness, would be filled.

I missed Him. Too much. His love, to them are too much. And I can't never refuse to avoid myself from Him. 

I want to be with Him there. Because I am very sure, He is the one. Here, this Earth and there... Where we all belongs later... All of us. The day will soon come...

But, my journey aren't that easy. Obstacles by obstacles I have to face with. Courage, brave, faith. That are what I need to keep myself stand still. Not influenced by anything that come occur by any mean.

I am now, counting my days, months, or maybe years... To be one of them. I will. One day. I can't wait to give my whole life to Him. The only one. 

All praises to Him... Yesterday, now and forever... 

Until next time, if God wills. Aamin :)

Saturday, July 21, 2012

KETIDAKTENTUAN HALA!

Salam buat bloggers, followers (kalau ada lagi...) & stalkers...


Dah agak berkurun belog ini tidak dihapdate atas dasar :


1. Kemalasan yang amat memerah idea!


2. Kesibukkan yang amat melayan celoteh-celoteh guru-guru & buku-buku STPM!


3. ...... ada kea sebab lain? tadak kot?


Okay guys! Walaupun tadak sapa nak baca ni kaannnn (bajet simpati...) nak jugak gedik golek-golek kata MAAF, AMPUN! Sebab dah lama muka & nama I tak menepek kat belog-belog anda semua!


Tak sengaja! 


Dusshhh dushhh.


Tumbuklahhh dinding!


Okay merepek!


Btw, serius! Rindu nak berbelogging! Rindu nak BW! Rindu nak join contest & segmen (WALAUPUN TAK PERNAH MENANG! SEDIH HABIS!..)


Hopefully, lepas ini ada laa masa nak hapdate benda alah ni! Biasalah.. Dah sibuk dengan study!


Studyyy studyyy studyyy!


Wish me luck guys!


So, not much to say! Hope you guys are doing well! Hoping to do better! See all of you laters!


xoxo


p/s to my Mr. A : imissyou damn much. walaupun u tak baca kat sini. hope u rasa benda yang sama i rasa. sayang u baby! :)

Monday, May 7, 2012

Aku Pun Bolehlah!

Salam buat semua Followers & Stalkers!


Agak lama aku menyepikan diri dari berblogging! Kenapa? Entahlah. Kepala agak sarat dengan macam-macam benda! 


Antaranya :


1. Kemasukan Ke Matrikulasi.
Dapat ka? Dapat? Dapat? Ohh tidak! Hanya mampu bermimpi agaknya...
Kenapa? Sebab aku hanya mampu melambai-lambai tangan melihat kawan-kawanku berangkat!


2. Temuduga/Kemasukan Ke IPGM.
Ini impian aku! Nak jadi guru kononnya... Aku mohon Program TESL & Sejarah. Apa yang aku dapat? Hampa. Musnah. Hancur berkecai bak kaca. Cehhhhhh. Kahkahkah~


3. Kemasukan Ke IPTA/Politeknik.
OhhhMaiiiGucci... Yang ni pun aku..... Tak dapat.....
Berbekalkan hanya 3A, 7 kredit pun tak dapat. Lara lagi lah nampaknya!


4. Kemasukan Ke Tingkatan Enam.
Rasa-rasa aku dapat tak? Ce teka ce teka!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Okay! Yang ni aku dapat. Berwarna-warni tulisan TAHNIAH tu bila aku semak..!
Agak teruja uga sebenarnya. Walaupun terpaksa melangkah masuk ke sekolah lagi! Tapi, mungkin di situ takdir aku. Di situ aku akan cipta kejayaan aku sendiri!

Yaaa! Aku bersemangat! Baju sekolah, dengan kain warna kelabu! Kasut warna hitam. Beg baharu! Aku semangat! 

Kerana apa? 

Aku ingin buktikan pada orang-orang yang duk cemuh aku yang aku pun boleh berjaya! 1 tahun 6 bulan sebagai pelajar Pra-U tu aku tak akan sia-siakan lagi!

Biarlah mereka duk mengata sepuas hati...

So, yang taknak join depa mengata bagai tu.... Mohon jasa baik korang, doakan aku & kawan-kawan agar jalan hidup aku sebagai pelajar Pra-U dipermuahkan-Nya.

Amin.

Until next time.

xoxo



Wednesday, April 25, 2012

#give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ "

Salam buat Followers & Stalkers semua!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Dah sudah... Banner lagi... Ngeheheheheehhee ;)

Saya di tag oleh si comel Alleythea!

Ini GA dari si cantik Zaidatulazni!

Nak join? Klik pada banner di atas okay?

Saya tag mereka pula :

Until next time!

xoxo

Tuesday, April 24, 2012

Awak! Susah sangat ka?

Salam buat semua Followers & Stalkers!


Oleh kerana hari ini otak aku begitu lantang bersuara! Aku buat entry ini... Bukan untuk memprotes macam budak-budak Ribena yang mengaku mereka itu berakal tapi akal mereka hanya mampu diguna pakai di jalanan/lorong-lorong kecil dunia!


Ahh sudah! Merepek!


Typical community of this very little country!


Okay! Aku menulis bukan kerana aku nak kritik mana-mana Parti/kaum/etc.. Aku menulis hanya untuk renungan masyarakat yang kadang-kadang pandang remeh terhadap makhluk Tuhan seperti aku!


KFINE! --'


1. Ucapan *TERIMA KASIH*/*THANKS*!
Wahai orang Bumi, susah sangat ka nak ucapkan Terima Kasih setiap kali orang lain sudah buang masa hulurkan bantuan? 


Hairan!


2. Ucapan *TOLONG*/*PLEASE*!
Ooiiiiii! Aku rasa macam nak karate sesetengah insan yang tak reti nak beradab bila minta tolong. 


Wahai kakak/abang/adik/makcik/pakcik/etc...
Sila bagi perhatian........! Bukan susah pun nak cakap TOLONG! :)


3. Tolong SENYUM!
Ini khas buat warga cashier yang berada di luar sana. Tak kiralah di Giant/Servay/1Borneo/Suria Sabah!


Semasa pelanggan tercenggak di kaunter korang yang tak berapa nak gempak tu...., tolonglah senyum.


Senyum itu satu sedekah kan?


Jangan niat nak menggoda Abang-abang kacak sudahlah...!


4. Taip dengan SEMPURNA!
Ini yang paling tak bole tahan! Tak tercapai dek akal dah ni!


kew - ke/ka
manew - mana
sajew - saja
bowrink - boring
bowsan - bosan
akuew - aku
caye - saya
titew - kita

Wahai adik-adik yang baru nak belajar ABC, tak boleh ka kalau nak EJA elok-elok? Terbelit-belit lidah nak baca! 

Tak nak cakap banyak, tengok video kat bawah sudah! Terbaik dari Anwar Hadi.
-
-
-
-

5. Blog Yang Berat!
Aku tak menyampah! Tapi seriously aku fedup dengan blog-blog yang lambat gila nak load! Sorry! Mungkin, line B.band aku ini yang merepek....

Tapi, it hurts me... Whenever I'd wanted to BW/Follow/leave comments, your Blog load slowly! I said - what the fish?.

Next time, Im going to share to all dear Bloggers macam mana nak ringankan blog!

That all for today!

Until next time!

xoxo

Saturday, April 21, 2012

Segmen : Saya Bangga Menjadi Blogger!

Salam buat Followers & Stalkers!

Okay! Saya memang gila join Segmen/ Contest yang dianjurkan Bloggers lain!


Dengan bangganya saya nak JERIT kat sini, SAYA BLOGGER DARI SABAH DI BAWAH BAYU!
-
-
-
-
-
pssttt psssttt! Ini segmen dari Aisyah Humaira pulak!
Kalau nak join, klik pada banner itu okay?

Selamat menjadi Followers saya!

Until next segmen!

xoxo

SEGMEN : JOM TINGKATKAN FOLLOWER DAN TRAFIK BLOG

Salam buat semua Followers & Stalkers!


Ohhh noooo! Segmen baru lagi? Ngehngehngeh~
Yes. It is.

Kenapa? Sebab aku suka lah bila tengok Total Pageviews makin naik! Ohmaigoat! 
Sorry. Agak riak :)

So, for those yang rasa-rasa nak turut sama dalam segmen Dazzi Lurzzi ni. 
Just move your cursor ke banner di atas tu & klik!

As simple as that!

Selamat menjadi followers saya!

Until next time.

xoxo

Wednesday, April 18, 2012

Ohh! How I miss it!


#muka FRUSST!

(yawn..)


K nonsense again & again! Tengah hujan-hujan macam petang hari ni, dengar lagu blues... Buat hati terbuai-buai lah! Lara lagi wa cakap sama lu...

Kenapa kenapa? Why why? What the....?

Teringat zaman muda-muda time sekolah dedulu... 

Sedihh...

#bersuka ria beberapa hari sebelum SPM 2011!
#comel kan my babe Chel!

#K. Diorang senget!
#Cikgu kami yang sangat cool!

#Madam Slyvia yang seriously LAWAK!

#K. Ni Abah terbaik!

Eh ehh! Nak tengok lelaki paling HANGAT di pasaran?


#K. Jangan bunuh I!
#Di rumah Syazwani! Makan makan raya!
#Waktu bertandang ke rumah Ekin! Kami buat macam rumah sendiri!
#Yang ni kami tumpang makan di rumah PizzaHut.



Apa fungsi aku buat entry yang sarat dengan gambar ni? Sebab aku rindu! Rindu nak bangun malas-malas ke sekolah bila Mummy kejut tiap pagi!

p/s : Itu tak termasuk macam mana fon aku duk berdering/menjerit bila Mr. A kol banyak kali suruh p mandi... K. Itu dulu!

K. Move on...
#Muka frust hafal fakta Biologi!
#Keadaan bilik tiap malam! Dulu laa...
#Mereka? My babes! Ohmaiigoaattt! ngehngehngeh~
#Bergilaa dengan my babe Dondon!


Sekarang, everything had changed! Totally changed! No kidding. Ohh. How I missed the time. The books. The teachers. The school... But never the Big Boss......

What are we now? 

Party's rockinnn...? Naaahhhh... I dont think so. Those memories were just too hard to let go...

High school is over! 

#K. Gambar ni merepek! What the..?


Still. The time keep moving. Past is past! Lot more to discover. Isnt it? Ohmaiigoaaat! Kenapa rasa macam jiwang? 

Euuuwwwww~

#A view of SMK Kinarut.

5 tahun habiskan masa di sekolah tu... Dari budak perempuan yang masih lagi tarik-tarik hingus... Aku transform kepada Cik Pengawas yang garang k. GARANG! Then, kepada seorang Cik SPM yang gila-gila...

Pengalaman betul-betul buat aku jadi lagi matured... Really? Ohmaiigoaatt. Terharu I. K sumpah annoying...

#Shirley Esther Peter!


So, that is it! Aku suda tempek memori yang bersisa di sini!

Until next time, stalkers...

xoxo

Tuesday, April 17, 2012

Pengikut Yang Ke-100 ♥

Salam buat followers & stalkers sekalian!


Okayy, here we go...


Demi melaksanakan nawaitu sejak dari berblogger tahun lepas, maka terwujudlah entry yang sangat ringkas ini!


Teeeennnnnnggggg Teeeerrrreeeeeeennnnnggggggg!


Okay, tiada unsur saspen di situ.


Kahkahkahhh~



Ehh ehhhh... 

Itu dia.....

Follower yang bertuah hari ini! Hari ini je lah okay?

Maaf. Tiada hadiah disediakan. Dapat entry especially for you pun jadi lah kan?

Lain kali maybe ada hadiah. If God Wills...

So, buat pembaca yang mungkin terskroll down & tebaca entry ni... Sila lah follow dia sekali okay?

p/s : to Sheera, thanks! Rajin-rajinlah singgah sini lagi.. To all my followers yang lain pula, jangan terasa hati sebab tak buat special entry... heheh.. Tetap LAPPPPPP YOU ALL lah! 

Monday, April 16, 2012

SEGMEN : blogwalking + follow by hajar

Salam buat semua Followers & Stalkers!





psstttt psstttt! Ini lagi satu segmen baru!
Saya ditag oleh Mieraa. Thanks dear!


Macam biasa, klik SINI untuk keterangan lanjut!


Jom JOIN ramai-ramai!


Tarikh tutup penyertaan : 30 April 2012 / 6pm


Kali ini, saya tag mereka-mereka pulak :


Juhainie Zue
Inani
Syazary Sukor
Nursyuhada
Misae
Pecinta Pink
Biya
Lea
&
semua pengunjung-pengunjung yang datang bertandang baca post ini!

p/s : Sambil kita BW/Follow, boleh tambah pengetahuan & kawan jugak kannn..? Sekian! :)

Thursday, April 12, 2012

Topup Giveaway by Naili

Salam buat semua pembaca!


psssttt pssstttt...

Korang nak TOPUP FREE tak?
Kalau nak, klik SINI ye?

Tarikh tutup : 24 April 2012

Wednesday, April 11, 2012

Segmen Jom Tambah Follower bersama Mr. Dracula


Salam buat semua pengikut dan pengintip!

Entry hari ini sangat ringkas, padat dan bla bla blaa...

Ini entry khas untuk segmen tambah followers bersama Mr. Dracula!

Untuk join segmen beliau, KLIK SINI dan ikut semua langkah-langkah...

Selamat menjadi followers saya! :)


Saya Tag :


Monday, April 9, 2012

Sekali Manusia, Selamanya Tetap Manusia!

Salam buat para pembaca/pengintip/pengikut dan segala Pe- yang ada..


Sebelum aku mula merapu dengan entry yang entah apa-apa.. Here's go one quote.. Untuk kita renungkan bersama..



“You've gotta dance like there's nobody watching, 
Love like you'll never be hurt, 
Sing like there's nobody listening, 
And live like it's heaven on earth.” 

 Dah baca dan fahamkan maksud di sebalik mutiara kata omputeh tu..?


Apa yang aku dapat proses dan hadam daripada kata-kata itu ialah, hidup di dunia tak perlu pedulikan keadaan sekeliling yang memprotes!


Biar mencaci, dan menghina... Asalkan hati yang SAKIT itu puas!


Namun, dunia ini bukan milik kita seorang.. Masih ada hati perlu dijaga. Masih ada jiran perlu disapa. Masih ada sawah perlu diusaha. Masih ada kewajipan perlu dilaksana!


Bukan..?


Memang! Segelintir manusia sering alpa, lupa itu semua! Mereka buat dunia ini mereka yang punya!


Ada yang gila kuasa! Ada yang gila harta! Ada yang taksub dengan rupa!


Berhenti sebentar dan toleh ke belakang! Lihat apa yang telah kita tinggalkan... 


Berpaling selagi belum terlambat...


Belakangkan kebenaran asalkan nikmat dunia tergapai...


Kenapa..?


Aku tinggalkan soalan itu untuk ANDA semua jawab!


Biar mereka bikin prosa, kita jangan bikin dosa...


Until next time...


Salam 1 Bloggers.

Saturday, April 7, 2012

SPM : Sijil Pinangan Malaysia!

Salam untuk semua pembaca and pengikut!


Untuk entry kali ini... Teringin pula nak NAIK-TARIKH (UP-DATE) pasal keputusan SPM yang keluar menghantui para calon SPM 2011 pada 21.03.2012! (spooky u know...!)

(ehsan Pakcik Google)

Eh ehh.. Bukan SPM : Sijil Pinangan Malaysia! (Kalau yang ni, confirm aku yang kena lempang dulu!) Tapi, SPM : Sijil Pelajaran Malaysia!


And so on, saya juga salah seorang daripada para calon yang CUTE lagi COMEL tu...  
Malam sebelum keputusan keluar, bukak FB, ramai gila makhluk-makhluk Tuhan NAIK-TARIKH status pasal SPM...


Contoh-contoh yang paling FYMES :
1. "erggghhhh! Takutnya nak g sekolah esok!"
2. "Boleh tak kalau aku tak g sekolah esok? Korang tolong ambilkan je lah!"
and so on, so on, so on..
Okay.. Aku tahu aku tak champion nak bagi contoh-2, BM pun dapat cukup-2 makan ja! 


Tapi, boleh dikatakan hampir semua calon SPM 2011 di Malaysia ni duk gabra tak hingat dunia. Kannnn..? (okay.. Aku gigil kayy.. GIGIL)


Okay. Merepek!


So, nak dipendekkan cerita.. Keputusan yang aku dapat, cukup-2 makan saja laa.. Apa boleh buat, itu ja yang aku mampu hadiahkan buat parents, para guru, and my Mr. A!


Aku mengharapkan lebih sebenarnya.. Dan aku mengambil masa yang agak lama untuk terima kenyataan bahawa cukup sekadar itu saja yang aku mampu!


(Sebab itu juga aku ambil masa yang lama untuk NAIK-TARIKH blog yang sunyi sepi ni...)


*Buat sedihhhhh....*


So, buat masa sekarang... Aku masih dalam proses memulihkan semangat, dan rohani aku!


Aku sukar untuk menghadam semua itu!


Berbagai reaksi, gelagat yang aku terima selepas keputusan sudah dalam tangan! Mahu atau tidak, aku terpaksa telan semua itu walau terasa pahit..


Tapi, Praise To God... Aku masih mampu untuk terima kenyataan dan berdiri di atas bumi yang nyata! Ngehngehngeh~


(Kalau tak, tak mungkin aku kuat untuk NAIK-TARIKH pasal benda ni.... Kannnnn...?)


Perkembangan terkini..? Tiada apa yang berkembang pesat melainkan aku! Aku terus menerus berkembang dan menjadi semakin comel daripada biasa sebenarnya... 


Aku masih terperuk di rumah. 

The next goal is... Kena tunggu keputusan KEMASUKAN KE UNI/MATRIKS/IPG/POLI and so on pula keluar!


Itu pun boleh buat aku jadi tak keruan! Gila!


Aku hanya mampu tunggu dan lihat apa surat tawaran yang akan datang ketuk pintu rumah grill aku!


p/s : So, FYI.. Keputusan SPM saya cuma 3A2B2C2D. Cukuplah tahu macam tu ja kan..? Apa yang A+,A- dan lain-lain tu tak perlu tahu lah.. Malluuuuuuu.....

Wednesday, April 4, 2012

Tikk Tokk Tikk Tokkk!

The time is ticking....

Im getting older... and olderrr.. and so on.. so on...

Phewww. I'd wasted my time waiting.... and waiting.. and wait.....

But nothing changed... Nothing ever changed...

I'd must seek for the truth.. For me.. To get through my days..

Maybe it was just the wind blowing....

The water flows.... *swishhh swuussshhh*

Or maybe it was just me..

Hiding myself behind the shadows..., of my own....

p/s : Maybe I need some time... Or maybe I dont need anything else but Him...

Wednesday, March 21, 2012

21.03.2012 -its now or never-

Salam all !

Phewww ! Dah berhabuk sangat dah blog ni. Maaf sebab dah lama tak update :)
Bukan disengajakan, just agak sibuk sekarang ni...
(padahal, duk berebut lappy dengan adik-adik --')

Jyeaah guys! Semua yang mungkin membaca, hari ini semua calon SPM 2011 akan kembali ke sekolah!
Eh! Bukan untuk join adik-adik tu belajar dalam kelas....
Laa ni, kami-kami semua nak p beratur ikut kelas.........ambil slip keputusan !!
( kenapa entah ayat aku macam skema habis?)

Pheeewwwwww! Awal gilaa aku bangun harini..
Semata-mata untuk merapu sorang-sorang dalam bilik...
Tekanan wa cakap sama lu...!

Anywhere, hari ini semua para calon SPM 2011 tu hanya akan melangkah keluar dari sekolah
dengan 2 jenis perasaan...
"GEMBIRA dan SEDIH"

Aku berada dalam golongan yang mana? Aku hanya mampu tungguu dan lihat...
Yang penting, usaha sudah dilakukan sebaik mungkin...
Sekarang, aku hanya mampu bertawakal...

Jyeaah! Apa pun keputusannya, pasti banyak peluang lain yang mendatang...!
Harap aku dan semua calon SPM 2011 akan bersabar...!
Semoga kita pulang berbekalkan kejayaan...!
Amiiin~

(antara batch SPM 2011 yang gila-gilaa...!)

Untuk adik-adik yang bakal menduduki SPM tahun ini atau tahun-tahun yang mendatang,
 usahalah sebaik mungkin.. Jangan tunggu hingga sudah cukup terlambat.. 
Kelak, menyesal seumur hidup pun tidak berguna :)

So, until next time...! If God wills...

Salam 1 Bloggers...!

Monday, January 23, 2012

Sekadar Mengisi Masa Lapang :) -Part 2-

Salam alls !

* * * * *

Here we go , guys ! Sebelum ni , aku share opinion aku pasai perangai-perangai kaum 
Hawa yang mungkin di-Anti oleh kaum Adam ;)
So , kali ni kita buat vice-versa pulak ( tunggang-terbalik )

* * * * *

Sebagai lelaki , ego mesti meninggi tahap gaban walaupun berhadapan 
dengan the woman they love . :)
" Biasalah . Lelaki , memang macam tu "
Tapi , kadang-kadang ,  sedarlah Guys ! ... 
Perempuan pun ada hati , ada perasaan yang korang harus jaga kan ?

* * * * *

Untuk sang Adam yang mungkin sedang membaca , this is just sebagai peringatan . Bukan 
bahan untuk menjatuhkan ego kalian ! Maybe , your lady akan SABAR buat masa ni . Tapi , sabar pun ada had jugak . So , im just melemparkan segala pendapat yang terbuku di hati ;)

Berikut adalah some of perangai lelaki yang kadang-kadang tak boleh diterima !

1. Pengotor !
Haa . Ni on top of my list bila tengok lelaki ! Kalau terjumpa lelaki yang pengotor , eeuuuwww ! Lariiiiii jauh-jauh ! Tadak perempuan di dunia ni suka kalau lelaki tu pengotor ! Bakal mertua pun REJECT terusss ! Abeh dah jatuh saham...

2. Panas Baran
Laa . Yang ni sama tahap macam yang kat atas tu . Uihhhhh . Kalau sikit-sikit nak melenting , baek hg kawan dengan lembu oooiiii . Jangan-jangan lembu pun tak tahan .. Aku suka lelaki yang penyabar ! :)

3. Tiada Pendirian Tetap
" Ayang buat lah apa yang ayang suka .. Abang ikut jea ... "
" Ikut suka ayang lah... "
....dan sebagainya....
Pernah alami situasi macam tu ? Semua benda nak kita yang perempuan ni yang buat keputusan ? Amenda tuu ? Aduuuiiiiiii . Pening-pening !

4. Lebihkan Orang Lain ?
Errr . Yang ni aku paling laa kecewa kalau dah terkena... Dia nak kawan dengan kita kaa dengan orang tu ? Ce cita sikit...? Bila kita merajuk , dia kata apa nak takut... Dia kata, cemburu sangat pasai apa?... Dia kata, kami cuma kawan.... Aduiiiiii Cik Abang... Bukan niat kami nak rasa marah cemburu apa semua.. Tapi, kami pun ada hati jugak ooooiii. Ce bayangkan kalau Cik Abang kena macam tu...? Bayangkan kalau your lady duk layan laki lain baiiiiiiikkkkkk punya... Hati you pun panas lah.. So, harap-harap dimengertikan lah ye?

5. Ego Tahap Gaban... ;)
Yes ! Lelaki memang menang kalau dengan EGO mereka yang melambung tinggi ! Tapi , ego dorang jugak buat some girls di luar tu terluka ! Bila dah salah, tolong jangan buat-buat tak paham nak cakap SORRY.. Alaaa . Bukan susah pun kan ? Then, ada pulak yang degil, tamau mengaku salah.. Hellloooo Cik Abang, awak ingat perempuan jea ka kena mengaku kalah..? Nooo Nooo Noooo ;)

* * * * *

Okay ! Im exhausted memerah otak pikir nak menaip !
( tipu-tipu ! )
So, guys di luar sana . Hope direnung-renungkan lah ye ? Kalau entry ini mengganggu sanubari anda . Harap jangan tunggu lama-lama , sila lah EXIT ;)

* * * * *

Semoga bertemu lagi di entry yang seterusnya ! Jika diizinkan-Nya :)

* * * * *

Salam 1 Bloggers !

Friday, January 20, 2012

Sekadar Mengisi Masa Lapang :)

Salam !

So guys! Entry kali ini just sebagai a NOTE yang maybe can be useful , or kalau tak , ABAIKAN je lah !

Firstly , nak tanya ni !
Jeng...Jeng...Jeng............
( tadaklah saspen sampai lagu tu nye pun )

Seriously, I bet rata-rata manusia di dunia ni ( macam-macam ada ! ) mesti dah bersuami ,
beristeri, yang nak kahwin tapi tak kahwin-kahwin lagi (macam aku ni haa) ataupun bercouple-couple .
Kan ? Jangan nak bohong !

As a human being , mesti kita pernah buat something yang kadang buat the
person that we love sakit hati, stress (ahhh ! stressnya haku !), 
or whatever lah yang bersangkut-paut. Kan?  Yelaa.. Manusia bak lelaki or perempuan mesti buat silap.
Ye dak ? Kalau tak pernah tu , perasan bagus laa kot ? OPPPPPSSSS !

Untuk ladies yang sedang membaca (as a woman yang our guy in love with), we have to try to understand your partner! Kadang-kadang, perempuan act beyond theirselves dengan alasan taknak their partner hilang rasa sayang pada diorang tanpa menyedari yang si pasangan tu dah meluat plus dah merah muka menahan marah (ni aku punya kategori) ... Yes, maybe si lelaki akan lemah dengan pujuk rayu or your tears lah whatever kan. Tapi, lelaki juga akan rasa tak selesa dengan some of perangai buruk kita sebagai seorang wanita...

Berikut antara sikap-sikap wanita yang tidak digemari lelaki.. Juga sebagai peringatan kepada kaum Hawa :)

1. Cemburu Buta
Orang kata , cemburu tandanya sayang . Really ? For me , yeaahh of course . Tapi , apa yang buat kaum Adam macam Mr. A aku tu meluat is cemburu yang maybe tak masuk akal . Hmm . Ramai yang kononnya cemburu berlebihan sebab nak dapatkan perhatian insan tersayang... Tapi, actually the guys will feel disgust if its way too much.. So ladies..... Careful :)

2. Cenggeng 
Ni lagi satu hal... Aku turut tergolong dalam kalangan wanita yang cenggeng ! Sudah menjadi lumrah wanita akan menangis bila ada something yang buat diorang terluka. But then , seriously ladies.. Memang tak salah, lelaki akan jadi lembut if kita menangis.. But if its too much, your Cik Abang pun mungkin akan menangis.... then tinggalkan you... ! Cana tu ? Sapa nak jawab ? Hihii. I admit, my Mr. A pun dont like it that much when I cry... Sebabnya,, our Cik Abang tamau kita nampak terlalu lemah di mata gagah perkasa diorang tu ( gagah kea ? ) So , be strong !

3. Merajuk OVER
Girls.. Selalu dikaitkan dengan sikap merajuk... Ecececeh.. Kononnya nak manja-manja laa ? HAHAA. Your problems, conflict or whatever it is tak akan selesai if you, girls ! , do stop nak merajuk bagai nak rak ! Just, kawal-kawal lah emosi tu... ( as for me jugak.... ) Takut nanti, Cik Abang kita lari main jauh-jauh... :)

4Queen Control
"Dear ! Kenapa I call tak angkat ? You pegi mana ? Huhhh ! Toilet ? Asal tak bagitau ?" ... *off call* .... Pernah mengalami situasi macam tu ? Cik Abang awak tak jawab call sebab dia ke tandas , then you get mad like crazy ! Cehhh . Then , nak kena pujuk pulak ? Girls ! Dont be such a Queen Control ! Cukuplah Cik Abang awak layan merajuk awak tu .. Ni nak kontrol diorang pulak ? Entah-entah nanti , kita yang putih mata sebab Cik Abang kita cari lain... :(

p/s : to my Mr. A .. saya selalu marah-marah awak sebab awak selalu tak bagitau awak keluar rumah .. sebab saya risaukan awak kayy ? :P

5. Merokok
Haa... Ni kira macam pantang lah bagi lelaki kan ? Eeewwwww . Im disgust too if I nampak some girls tu merokok ( not to say anyone ) .. Like seriously ladies..., guys wont see you as an attractive person if you SMOKE ! So , stay away from it ! :)

Okay ! That is it . Im done and Im tired :) Hopefully , the info are useful , girlss ! Ini hanya some of my opinion kay ? Berguna tak ? Entahlah ! Im just sharing ^___^

So , semoga berjumpa lagi di lain entry If and Only If God Wills ...

Salam 1 Bloggers !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...